Žuta osa“  u penziji

Izvor: Glas javnosti, 27.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žuta osa“ u penziji

Poljoprivredni inženjer Radiša Pljakić, svetski priznati proizvođač alkoholnih pića, odlikovan je ordenom Svetog Simeona. Pljakiću je odlikovanje u ime Srpske pravoslavne crkve dodelio episkop šumadijski gospodin Jovan, povodom četrdeset godina rada ovog kragujevačkog biznismena i njegovog odlaska u zasluženu penziju.

- Zadužio je Raša i grad i Eparhiju šumadijsku. On je za svoga života otvorio jedno novo poglavlje u knjigu koju je pisao kroz život. Od srca verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da njegov naslednik nastavlja da piše tu knjigu. Neće mu biti lako jer posle dobrog nije lakog biti dobar - rekao je njegovo preosveštenstvo vladika Jovan na svečanosti u kragujevačkoj Privrednoj komori povodom odlaska u penziju najpoznatijeg kragujevačkog biznismena.

Tvorcu pića koja se nalaze na vinskoj karti najprestižnijih hotela širom SAD, Velike Britanije, Australije, Novog Zelanda i drugih zemalja organizovan je „ispraćaj“ u penziju iako kako je to sam rekao neće odustati od daljeg istraživačkog i naučnog rada u oblasti tehnologije i proizvodnje žestokih pića.

Poreklom iz bogate srpske šumadijske porodice, Pljakić je svoj radni vek počeo pre punih 42 godine, noseći svoje poreklo kao teret.

- Svoj radni vek počeo sam kao politički nepodoban. Završavam ga i odlazim u penziju kao podoban, rekao je Pljakić ne krijući emocije. Ostaće zabeleženo da je u Kragujevcu u Privrednoj komori po prvi put organizovan prijem jednom biznismenu kome su prisustvovale najviše zvanice privrednog života grada, predstavnici Vojske Srbije, lokalne uprave i brojni iskreni poštovaoci rada ovog čoveka.

- Ovo je način i prilika da pokažemo poštovanje i koliko cenimo uspeh našeg sugrađanina Radiše Pljakića - rekao je Dušan Puača, predsednik privredne komore Kragujevca.

Radiša Pljakić i njegova firma „Flores“ nosioci su najprestižnijih svetskih priznanja u oblasti kvaliteta alkoholnih pića. Sva pića proizvedena u ovoj firmi zaštićena su i prepoznatljiva na svim meridijanima sveta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.