Zbog inflacije povećavamo primanja

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 14:44

"Zbog inflacije povećavamo primanja"

Indijska vlada je saopštila kako je povećala plate i penzije za četiri odsto, kako bi ih prilagodila inflaciji, za 11,7 miliona zaposlenih i penzionera.

Prema rečima ministra trgovine Pijuša Gojala, to će državni budžet te zemlje godišnje koštati 1,42 milijardi evra (128,69 milijardi indijskih rupija), preneo je Rojters.

On je dodao da ovo predstavlja način borbe protiv povećanja troškova života. Povećanje će osetiti oko 4,9 miliona državnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službenika i 6,8 miliona penzionera, navodi se u saopštenju vlade.

Pored toga, federalna vlada u Delhiju, kao i državne vlade, najavljuju korekcije plata dvaput godišnje zbog inflacije, a poslednje takvo povećanje najavljeno je u oktobru, ističe medij.

Britanska agencija navodi da odluka o povećanju naknada dolazi uoči objavljivanja nacionalnih izbora, na kojima se premijer Narendra Modi nadmeće za treći mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.