Za korak bliže do slovenačkih penzija

Izvor: Blic, 15.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za korak bliže do slovenačkih penzija

Procedura oko pregovora Srbije i Slovenije o sporazumu o socijalnom osiguranju između dve zemlje konačno će izgleda krenuti sa mrtve tačke. Naime, kako piše jučerašnji slovenački „Dnevnik", a prenosi Beta, Odbor za državnu upravu i socijalna pitanja Vlade Slovenije razmatraće ove nedelje inicijativu za sklapanje tog sporazuma.

Slovenačko Ministarstvo rada je, potvrdilo da su osnove za pregovore sa našom zemljom pripremljene i međuresorski usklađene. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon sednice pomenutog odbora o svemu treba da se izjasni i slovenačka vlada, pa tek onda da počnu pregovori dvaju delegacija. I kada one utanače sve detalje, neophodno je da sporazum ratifikuju oba parlamenta, potom da se razmene takozvana ratifikaciona instrumenta i tek tada da počne primena samog sporazuma.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.