ZA TILI ČAS! Evo kako neko može da prima PENZIJU umesto vas, lakše je nego što mislite

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 19:04

ZA TILI ČAS! Evo kako neko može da prima PENZIJU umesto vas, lakše je nego što mislite

Punomoćje za "tili čas"!

Nemali broj penzionera u Srbiji, prvenstveno zbog zdravstvenih problema ne mogu samostalno da podižu sopstvenu penziju, ali i za to postoji rešenje: davanje punomoćja za primanje penzije.

Korisnik bilo koje penzije ili novčane naknade, koji je bilo kratkoročno ili dugoročno onemogućen da dolazi u poštu po svoja primanja, može da ovlasti punomoćnika da u njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ime prima penziju.

Koji su uslovi za davanje punomoćja za penziju i koliko ono traje? Praktično punomoćje mora da bude overeno kod notara, kao i dokaz o prebivalištu punomoćnika.

Punomoćje važi od trenutka usvajanja do:

- Ili opoziva od strane korisnika penzije

- Ili do dana smrti korisnika penzija, ako do opoziva ni ne dođe.

Izvor: Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.