Izvor: Radio 021, 28.Dec.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Prosečna plata 2025. biće 900 evra

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će Vlada Srbije i on kao predsednik čvrsto stati iza plana "Srbija 2025", uz napomenu da će, "ako se taj plan sprovede, prosečna plata 2025. godine biti 900 evra, a penzija između 430 i 440 evra".

On je izjavio da je, po preliminarnim podacima, nivo investicija u Srbiji u 2019. godini iznosio 3,8 milijardi evra, što je, kako je naveo, "više od svih država zapadnobalkanske šestorke zajedno, plus još nekih 15 odsto". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Predstavljajući Nacionalni investicioni program do 2025. godine, rekao je da je nivo direktnih stranih investicija u ovoj godini veći za devet odsto nego 2018.

"Srbija je u novembru imala najviši rast u Evropi od šest odsto, a godinu ćemo završiti sa rastom od četiri odsto iako je bilo prognozirano 3,5 odsto", rekao je Vučić.

On je ocenio da je "od 2014. godine promenjeno lice Srbije koja je danas uspešna zemlja koja napreduje najbrže u jugoistočnoj Evropi".

Brnabić: Za program "Srbija 2025" oko 14 milijardi evra

"Srbija je fundamentalno drugačija zemlja u poslednjih pet godina, ali postignuti ekonomski rast i napredak još nisu dovoljni da bi građani osetili veći boljitak u svojim novčanicima, a to je cilj do 2025. godine", izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Kako je najavila, za projekte u okviru investicionog programa "Srbija 2025" biće uloženo oko 14 milijardi evra. Precizirala je da će projekti biti realizovani iz budžeta, ali i uz saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama.

Kao neke od ključnih projekata ona je istakla ulaganje u obrazovanje, reformu javnih preduzeća, ali i liberalizaciju pravnog okvira, što bi trebalo da omogući veće investicije. Najavila je i ulaganja u projekte veštačke inteligencije, a veruje i da bi Srbija mogla da postane i jedan od lidera u proizvodnji baterija i električnih vozila.

Autor: Beta, FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.