Vlada usvojila budžet za 2011.

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 16.Dec.2010, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila budžet za 2011.

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je Predlog republičkog budžeta za 2011. godinu po kojem će deficit biti oko 140 milijardi dinara.

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je, nakon sednice Vlade, da su predlogom budžeta predviđeni prihodi od 724 milijarde dinara, što je za 64 milijarde više nego u ovoj godini.

Prema njenim rečima, predviđeni rashodi su 845 milijardi dinara, što je za 65 milijardi više nego u 2010. godini.

Osnovne odlike budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za narednu godinu su, prema njenim rečima, povećanje penzija i plata u javnom sektoru, povećanje sredstava za lokalnu samoupravu za 25 odsto, na 32 milijarde dinara, zadržavanje subvencija privredi i fiskalnih podsticaja na nivou 2010. godine, kao i smanjenje subvencija za potrošačke kredite.

Izuzetak kod subvencija privredi biće povećanje izdvajanja za železnicu i rudnike Resavica, a fiskalni podsticaji biće povećani kod osnivanja zajedničkih preduzeća i investicija u kompaniju "Fijat automobili".

Konsolidovani budžet, koji obuhvata i budžete lokalnih samouprava, imaće prihod od 1.320 milijardi dinara i rashode od 1.460 milijardi, što znači da će deficit biti 149 milijardi dinara, odnosno 4,1 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Biz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.