Vlada Crne Gore uzima kredit da bi imala za plate i penzije

Izvor: Blic, 06.Sep.2013, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Crne Gore uzima kredit da bi imala za plate i penzije

Vlada Crne Gore planira da se kod poslovnih banaka zaduži još 147 miliona evra, na period od tri do pet godina, a ta sredstva biće iskorišćena za pokrivanje budžetskih obaveza, objavile su današnje podgoričke „Vijesti“.

List navodi da Ministarstvo finansija Crne Gore zbog aktiviranja garancija za kredite Kombinata aluminijuma Podgorica od 102, 5 miliona evra kod ruske VTB i madjarske OTP banke i nedavnog zaduženja za pokrivanje tih kredita, neće moći da emituje evroobveznice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već će novim kreditima da obezbede novac za spas državne kase.

Ministarstvo finansija je, kako se navodi, tražilo saglasnost Vlade Crne Gore da hitno pregovara sa Erste bankom da bi obezbedili kredit od 16 miliona evra. Tim novcem otplatio bi se dug od oko 15,5 miliona evra, koji dolazi na naplatu 15. septembra.

To se odnosi na ino dug, odnosno kamate za obveznice. Ukoliko Vlada Crne Gore ne uzme kredit, onda bi taj dug vraćala iz budžetskih sredstava namenjenih za mesečnu isplatu plata, penzija i socijalnih davanja.

Vlada Crne Gore još nije utvrdila novi predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim traži da se dodatno zaduži 102 miliona evra zbog pada garancija za kredite Kombinata aluminijuma, a prethodni je povukla, jer nije imala podršku većine u parlamentu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crna Gora diže kredit da bi imala za plate i penzije

Izvor: Kurir, 06.Sep.2013

PODGORICA – Vlada Crne Gore planira da se kod poslovnih banaka zaduži još 147 miliona evra, na period od tri do pet godina, a ta sredstva biće iskorišćena za pokrivanje budžetskih obaveza...List navodi da Ministarstvo finansija Crne Gore zbog aktiviranja garancija za kredite Kombinata aluminijuma...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.