VUČIĆ U LOVĆENCU: Plate prosvetarima i medicinarima i penzije veće, minimalac ide preko 400€

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2023, 12:25

VUČIĆ U LOVĆENCU: Plate prosvetarima i medicinarima i penzije veće, minimalac ide preko 400€

Kazao je da je važno da se uradi u Malom Iđošu i kanalizacija i neophodni prečistači, kako bi građani mogli da žive pristojnije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su od danas povećane plate prosvetnim i medicinskim radnicima za 5,5 odsto i dodao da je uveren da će minimalna zarada u 2024. iznositi više od 400 evra.   

Vučić je tokom posete OŠ "Vuk Karadžić" u Lovćencu kod Malog Iđoša, koja će dobiti modernu Huawei >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << IdeaHub tablu, rekao da će ta škola koja je davno izgrađena biti kompletno rekonstruisana.

Nećemo samo zameniti stolariju i fasadu, već ćemo ići na kompletnu rekonstrukciju i uložićemo veliki novac, rekao je Vučić.

- Od danas u plate prosvetnim radnicima i medicinskim sestrama za 5,5 odsto više nego što su bile. To je samo deo povećanja. Od 1. oktobra ide i prvo povećanje penzija od 5,5 odsto, a posle od januara još za 14,6 odsto - naveo je Vučić.

Sledi i najveće povećanje minimane zarade do sada i verujem da će minimalna zarada biti više od 400 evra u našoj zemlji, naveo je Vučić.

- Znam da povećanje i dalje nije dovoljno i da ljudi ne žive lako, ali uovoliki napredak je mnogo truda uloženo. A pitam vas da li smo ikada imali veće plate i penzije? Ne znači da su dovoljne, ali vas molim da u budućnosti radimo više i marljivije kako bi našoj deci obezbedili bolju budućnost - rekao je Vučić.

Naglasio je da je za Srbiju važno da se razvija i u teškim uslovima i tokom previranja na međunarodnoj političkoj sceni i da sačuva bezbednost svoje decu kako bi sutra sve majke bile sigurne da su im deca bezbedna i da neće ići ni u kakve ratove.

- Hvala vam što ste razumeli državu i kad je državi teško jer kod nas postoji običaj da je država za sve kriva - i sada imamo psovku da je država kriva. Hvala vam što vodite računa o svojoj državi a mi ćemo da vodimo računa da i mi vas čuvamo i vodimo računa o vama - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.