Izvor: JUGpress.com, 01.Jul.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena priznanja povodom Vidovdana

VLADIČIN HAN

U okviru tradicioalne manifestacije „Vidovdanski dani“ u Vladičinom Hanu dodeljena su priznanja za dugogodišnji rad i doprinos jačanju ugleda opštine.

Nagrađeni su Dragutin Dimčevski, potpukovnik u penziji i jedan od komandanata na karauli Košare u vreme bitke 1999. godine, Jelka Mitrović, novinarka RTV Vranje, Ivan Mitić, dugogodišnji funkcioner u Preduzeću za komunalno uređenje, Dragica Kuzmanović iz „Koridora Srbije“ i Mirko Stefanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predstavnik „Puteva Srbije“.

Dragutin Dimčevski, potpukovnik Vojske Jugoslavije u penziji, bio jedan od komandujućih oficira na karauli Košare, na srpsko – albanskoj granici u vreme bitke tokom 1999. godine.

S obzirom da je u rejonu karaule Košare VJ uspela da odbije napade višestruko jačeg neprijatelja i ne dozovoli kopneni ulazak na teritoriju SRJ,  jedan oficir kao što je Dimčevski, koji je donosio taktički presudne odluke u vreme slavne bitke, zaslužio je priznanje od strane opštine Vladičin Han i to nakon 20 godina od završetka NATO agresije.

Jelka Mitrović, dugogodišnja novinarka Radio televizije Vranje radeći prvenstveno u informativnom programu ostavila je neizbrisiv trag o Vladičinom Hanu.

U ovoj informativnoj kući u Vranju je deceniju i po koliko se na RTV i emituje emisija „Hronika Vladičinog Hana“.

Emisija je svedočanstvo o istoriji opštine, njenom razvoju, uspesima, ali i neuspesima, ljudima koji su ostavili trag u njenoj istoriji, donosili važne odluke, kao i o onima koji su je proslavili kroz umetnost, sport, stvaralaštvo, privredu i sl.

Ova novinarka dobila je mnogobrojna priznanja za svoj rad i na taj način doprinela publicitetu, promociji i ugledu Vladičinog Hana, navodi se u obrazloženju nagrade.

Ivan Mitić se dugi niz godina nalazi na ključnim pozicijama u Preduzeću za komunalno uređenje u Vladičinom Hanu.

Ova opština ima najbolje uređen Sportski centar južno od Niša, brojne parkove i izuzetno lepo osmišljene i sređene zelene površine, decenijama unazad. Iza svih tih projekata stoji Preduzeće za komunalno uređenje.

Dragica Kuzmanović iz „Koridora Srbije“ i Mirko Stefanović, predstavnik „Puteva Srbije“, priznanja su dobili za nesebičan rad i doprinos na poboljšanju putne infrastrukture u opštini Vladičin Han.

Na svečanosti priznanja je uručio predsednik opštine Goran Mladenović.

Nagrade su dodeljene i učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima za postignute uspehe na takmičenju protekle školske godine.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.