Uredba o povećanju penzija već doneta

Izvor: Glas javnosti, 04.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uredba o povećanju penzija već doneta

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je juče da je zadovoljan rebalansom budžeta, i izrazio uverenje da ni iduće godine neće biti odstupanja od dinamike povećanja penzija, o kojoj je postignut dogovor vladajuće koalicije.

- Rebalans budžeta za ovu godinu je bio izvršen tačno onako kako je bilo nužno, a sredstava za povećanje penzija od deset odsto su obezbeđena - rekao je on novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
- Budžet za iduću godinu je tek u projekciji i njime će, takođe, biti obezbeđena sredstva za ove namene - kazao je potpredsednik vlade.

Krkobabić je naveo da nije primetio da koalicioni partneri imaju bilo kakve namere da odstupe od dogovorenog.

- Uredba je već doneta, penzije su povećane za deset odsto i tu nema nikakvog zastoja - kazao je on uz ogradu da se ne može predvideti „u kojoj meri će sadašnji potresi na svetskom finansijskom tržištu uticati na usporavanje dogovorene dinamike“.

Krkobabić nije želeo da komentariše izjavu ministarke finansija da neće biti moguće obezbediti sredstava za dogovoreno povećanje penzija na 70 odsto prosečne republičke plate do kraja iduće godine.

Upitan da li bi ostvarivanje programa povećanja penzija moglo da ugrozi preporuke MMF-a, Krkobabić je podsetio da su se penzioneri Srbije i našli u ovako lošem položaju „zato što su preporuke MMF-a bile takve kakve su bile“.

- Mi i bez tih preporuka vodimo računa o makroekonomskoj stabilnosti naše zemlje i uopšte ne želimo da je dovodimo u pitanje - rekao je on, istakavši da će se vlada i ubuduće ponašati domaćinski.

Krkobabić, koji je i lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije, rekao je da nema primedbe na Predlog izmena i dopuna zakona o penzionom i invalidskom osiguranju i najavio da će se on najdalje za 15 dana naći u vladi.

A sta je sa redovnim uskladjivanjem penzija u OKTOBRU (OVOG MESECA)?

Nemoj slucajno da se to zaboravi i naravno da bude od OKA a ne istinito , sto bi trebalo da bude oko 7%

Krkobabicu , vodi racuna , jest da si "NAMAZAN" jos od titovog doba , ali ovi mladi su ne NAMAZANI nego PREMAZANI?

laky

Zasto nece biti moguce povecanje penzija iduce godine. I te kako ce biti moguce. samo da se oduzme opljackana imovina od urbanisticke mafije, onih koji su namestali tendere i primali mito i eto para za penzije. Pa sta vi bre hocete, hocete da dozvolite nekome da pljacka stotine miliona evra i nikom nista, a ovamo nemate para za penzije. Pa dosta bre vise te lagarije.

Alo bre, sjašite malo sa tih penzionera, dok su radili bili su dobri, a sad kad treba da ostvare svoja prava, država ih svrstava u kategoriju nepostojećih građana......bruka i sramota. Pa jel vidite kolike su plate funkcionera u javnim preduzećima, u vladi itd, a za penzionere navodno nema, ovo je strašno šta se dešava i radi kod nas, blago rečeno užas.

Dok radiš nekako ide, al kad odeš u penziju strašno.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen rebalans budžeta

Izvor: B92, 03.Okt.2008, 03:37

Beograd -- Odlukom Vlade Srbije o rebalansu budžeta i povećanju deficita plate budžetskih korisnika sledeće godine neće moći da se uvećaju za više od dva odsto...Zbog štednje, koju je tražilo Ministarstvo finansija, a koje će morati da se pridržavaju svi budžetski korisnici, neizvesno je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.