Ukidaju se kazneni poeni za penziju pre 65

Izvor: B92, 01.Maj.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukidaju se kazneni poeni za penziju pre 65"

Beograd -- Ministar za rad Zoran Đorđević očekuje da će kazneni poeni za one koji odu u penziju pre 65. godine biti ukinuti već ove godine.

On je naglasio da ministarstvo koje on vodi radi na promeni mnogih zakona i da će taj posao biti završen ove godine.

Kako kaže, na mnogim zakonima, ali i na ukidanju kaznenih poena radi se zajedno sa sindikatima, poslodavcima, Socijalno-ekonomskim savetom.

"Sadašnji predsednik (Aleksandar Vučić) obećao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ukidanje kaznenih poena dok je bio predsednik Vlade Srbije. Imamo naznake da će ove godine biti bolje i ja očekujem da će kazneni poeni biti ukinuti možda i ove godine", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

U organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" danas u podne u Beogradu je počeo protest povodom obeležavanja Međunarodnog praznika rada 1. maja, a u protestnoj šetnji, osim članova sindikata, učestvuje i ministar za rad Zoran Đorđević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.