UŽAS NA FILIPINIMA: Ambasadorka mesecima maltretirala kućnu pomoćnicu, jezivi snimci kruže internetom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 11:07

UŽAS NA FILIPINIMA: Ambasadorka mesecima maltretirala kućnu pomoćnicu, jezivi snimci kruže internetom (VIDEO)

Mauro će izgubiti prava na penziju i više ne može da radi u javnoj službi

Ambasadorka Filipina u Brazilu otpuštena je kada je otkriveno da je mesecima tukla jednu od svojih kućnih pomoćnica u zvaničnoj rezidenciji u Braziliji, a njeni napadi su snimljeni i objavljeni u medijima.

Ambasadorka Mariču Mauro opozvana je i vraćena u Manilu krajem prošle godine pošto su na televiziji GloboNews objavljeni snimci video nadzora tokom osmomesečnog perioda, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazuju ambasadorkino ophodjenje prema njenoj kućnoj pomoćnici, takođe Filipinki.

Ambasadorka je otpuštena iz Ministarstva spoljnih poslova, objvio je juče predsednik Filipina Rodrigo Duterte preko televizije.

- Postoje pravila koja treba poštovati. Ako ih ne poštujete snosite rizik. Ako stvari prođu loše ja vas neću spasti - rekao je šef države.

.

Snimci video nadzora koji su snimljeni između marta i oktobra 2020. upotrebljeni su da podupru tužbu podnetu filipinskoj vladi protiv diplomate, koja je imenovana za ambasadorku u Brazilu 2018. godine.

Milioni Filipinaca rade u inostranstvu kao pomoć u kući.

Doznake koje šalju svojim porodicama koje su ostale na Filipinima predstavljaju dosta veliki deo filipinskog BDP-a.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.