U prevari učestvovali i poslodavci pojedinih poznatih firmi

Izvor: Večernje novosti, 07.Maj.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prevari učestvovali i poslodavci pojedinih poznatih firmi

NEPRAVILNOST u radu službenika PIO fonda do sada je konstatovana u 300 predmeta u kojima je doneto rešenje o pravu na penziju po osnovu fiktivnog staža. U 400 predmeta osiguranika su primećeni propusti, ali za njih još nisu doneta rešenja, s obzirom na to da će oni tek ispuniti uslove za odlazak u penziju. Nepravilnosti u radu, pored pojedinih zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i van njega, kako tvrde u PIO, svesno su činili i pojedini poslodavci iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nekih firmi. Prema podacima PIO fonda, prvi slučaj rešenja o penziji donetog na osnovu fiktivnog radnog staža, uočen je u oktobru 2013. u Filijali za grad Beograd, a korisnik koji je "stekao" pravo za penziju imao je prebivalište u Leskovcu. Tokom oktobra prošle godine započete su provere i utvrđeno je da one nisu pojedinačne, nakon čega je Fond, u novembru, zvanično o tome obavestio i MUP Srbije.-Imamo okvirni podatak o učinjenoj šteti, jer je dosadašnja istraga o rešenjima donetim po osnovu fiktivnog staža pokazala da je načinjena šteta u iznosu od dva do 2, 5 miliona evra. Ta cifra nije konačna budući da se nepravilnosti u pojedinačnim slučajevima i dalje istražuju. To je, međutim, pitanje za istražne organe - kažu u Fondu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremić: U ministarstvima rada i finansija o platama u PIO

Izvor: Blic, 08.Maj.2014, 13:28

Zaposleni u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i dalje su u generalnom štrajku, a narednih dana u razgovoru s predstavnicima ministarstava rada i finansija pokušaće da nađu rešenje za nastali problem u vezi smanjenja plata, izjavila je predsednica Sindikata zaposlenih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.