U načelu prihvaćen socijalni program „Zastave“

Izvor: Blic, 05.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U načelu prihvaćen socijalni program „Zastave“

Predsednik Samostalnog sindikata „Zastave" Zoran Mihajlović izjavio je juče da je Ministarstvo ekonomije u načelu prihvatilo predlog Sindikata o otkupu radnog staža radnika kojima je ostalo pet godina do penzije i obećalo da će to kroz zakonski predlog biti uvedeno i u drugim preduzećima u procesu privatizacije.

Mihajlović je novinarima nakon sastanka sa ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem i njegovim saradnicima izjavio da su i drugi detalji predloženog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << socijalnog programa prihvaćeni, kao i da će se ići na dalje usaglašavanje do 20. ili 21. avgusta, kada se očekuje da socijalni program bude i potpisan. On je napomenuo da će Vlada preuzeti obavezu doplate radnog staža za radnike, a izglasavanje tog zakonskog predloga očekuje se u oktobru. Predsednik Sindikata je dodao da ni ovoga puta predstavnici Sindikata nisu videli ugovor jer, kako im je objašnjeno, on je na prevođenju i ima oko 200 stranica.

„Rečeno nam je i da Italijani sa tom završnom verzijom ugovora dolaze 18. avgusta i da ćemo 20. i 21. avgusta dobiti tu konačnu verziju", rekao je Mihajlović. Na pitanje da li će to što otkup radnog staža neće biti utanačen do 18. avgusta uticati na samo potpisivanje ugovora, on je odgovorio da neće. Mihajlović je dodao da se samo potpisivanje ugovora između Vlade i „Fijata" očekuje u prvoj polovini septembra, da nakon toga sledi „Fijatovo" anketiranje radnika koje će trajati dva meseca.

On je dodao da očekuje da će raditi fabrika rezervnih delova, ali i da do novembra odnosno decembra ne očekuje da počne rad „Zastave" za „Fijat".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.