Tehnološki višak 103 nastavika, ali nema otkaza

Izvor: Studio B, 21.Sep.2010, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehnološki višak 103 nastavika, ali nema otkaza

Od ukupno 108.000 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u Srbiji 103 nastavnika su tehnološki višak, ali to ne znači da će oni dobiti otkaze, izjavio je ministar prosvete Žarko Obradović.

"Nastavnici koji su tehnološki višak doći će na mesta kolega koji odlaze u penziju ili ćemo im, u suprotnom, obezbediti pomoć", rekao je Obradović prilikom otvaranja obnovljenog sportskog terena u Domu učenika u Padinskoj skeli.

On je rekao da ove školske >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << godine u školama ima 500 odeljenja manje u odnosu na prošlu, što je, kako je naveo, rezultat procesa racionalizacije u obrazovnom sistemu.

Obradović je dodao i da trenutno 4.268 nastavnika u Srbiji nema puni fond časova. Ministar prosvete je rekao da je tokom vikenda razgovarao s predstavnicima Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije o njihovim zahtevima da se unapredi obrazovni sistem i da je Ministarstvo prosvete dalo konkretne odgovore, ali je ipak ostalo da prosvetna i stručna javnost da svoj komentar.

"Tokom razgovora predstavnici sindikata nisu pominjali moguće proteste", rekao je Obradović i najavio da predstoje razgovori i potpisivanje protokola o zaradama u prosveti tokom 2011. godine.

Dom učenika Poljoprivredne škole Poljoprivrednog kombinata Beograd u Padinskoj skeli od danas ima asfaltiran sportski teren i betonsku stazu ispred samog Doma.

Sredstva za rekonstrukciju u vrednosti od 1,2 miliona dinara obezbedila je Nibens grupa, preduzeće koje se bavi putarskom industrijom. U tom Domu trenutno boravi 120 đaka iz cele Srbije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tehnološki višak 103 nastavnika

Izvor: NaDlanu.com, 21.Sep.2010

BEOGRAD, 21. septembra 2010. (Beta) - Od ukupno 108.000 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u Srbiji 103 nastavnika su tehnološki višak, ali to ne znači da će oni dobiti otkaze, izjavio je u utorak ministar prosvete Žarko Obradović. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Nastavnici višak, ali nema otkaza

Izvor: B92, 21.Sep.2010

Beograd -- Od ukupno 108.000 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u Srbiji 103 nastavnika su tehnološki višak, ali neće biti otpuštanja, kaže ministar Žarko Obradović..."Nastavnici koji su tehnološki višak doći će na mesta kolega koji odlaze u penziju ili ćemo im, u suprotnom, obezbediti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.