Švajcarci neće duže da rade

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci neće duže da rade

Prema prvim procenama objavljenim do zaključenja ovog broja "Vesti", Švajcarci su juče na referendumu odbacili reformu penzijskog sistema. Prema tim izveštajima oko 53 odsto glasača odbacilo je predlog vlade da se za žene strarosna granica za odlazak u penziju pomeri na 65 godina.

Reforma nije prošla uprkos tome što je sadržala odrednicu o povećanju penzijske rente od 70 franaka mesečno kako bi se nadoknadila razlika u platama između žena i muškaraca. Reforma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je trebalo da počne da se primenjuje od 2020. godine.

Istraživanja javnog mnjenja najavljivala su tesnu pobedu onih koji su za reformu penzijskog sistema, ali se ta predviđanja nisu ispunila.

Da bi jedan predlog pobedio na referendumu u Švajcarskoj potrebna je dvostruka pobeda: većina glasova i većina od 26 kantona.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.