Sunak: Penzije će nastaviti da rastu

Izvor: B92, 17.Avg.2023, 12:24

Sunak: Penzije će nastaviti da rastu

Britanski premijer Riši Sunak izjavio je da ostaje dosledan odluci da državne penzije u Velikoj Britaniji budu povećane.

On je rekao da će povećanje biti u skladu sa ili najvišom inflacijom, ili platama, ili za 2,5 odsto, uprkos tome što se politika tzv. ''trostruke brave'' pokazuje kao sve skuplja.

Prema najnovijim podacima, cene u Velikoj Britaniji porasle su za 6.8 odsto u periodu između maja i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jula, a plate su povećane za 7,8 odsto, što, kako navodi Blumberg, sugeriše da će održavanje takve politike iziskivati više novca nego prošle godine.

Ako plate nastave da se povećavaju sadašnjim tempom, to znači da će penzije morati da rastu za 8,2 odsto, uz dodatni godišnji trošak od 10 milijardi funti, prema servisu ''Interaktiv investor''.

Prema projekcijama Kancelarije za budžetska pitanja, očekuje se da će, godišnji trošak predstavljati oko 14 milijardi funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.