Šumaher nije trebalo da se vrati

Izvor: B92, 08.Dec.2012, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šumaher nije trebalo da se vrati"

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjavio je da je Mihael Šumaher pogrešio što se vratio u šampionat 2010. godine, tri godine posle odlaska u penziju.

Šumaher se povukao iz Formule 1 na kraju sezone 2006. godine, a vratio se nešto više od tri godine kasnije, ali je ostao na broju od sedam titula i 91 pobede.

Od povratka, kao vozač Mercedesa legendarni Nemac je zabeležio samo jedan podijum, ove godine u Valensiji, i na kraju ovogodišnjeg šampionata definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se povukao, bez namere da se ikada vraća na stazu.

Zbog svega toga, Eklston smatra da će ljubitelji Formule 1, koji sport prate od nedavno, pamtiti Šumahera po rezultatima u poslednjih nekoliko godina, a ne po njegovim najvećim uspesima.

Više bih voleo da se povukao kao sedmostruki svetski šampion nego sada. Ljudi kojima je Formula 1 nešto novo, koji su ga upoznali tek nedavno, pamtiće ovog Mihaela, ne onog kakav je nekad bio. Oni ne vide heroja kakav je bio, već čoveka koji nije uspeo. Mislim da je najvažnije, iako je to zaista teško, znati kada treba da stanete. Nadam se da ću ja uraditi baš to, kada osetim da više ne mogu da obavljam ovaj posao kako treba, reći ću mu zbogom”, istakao je Eklston.

Eklston je, ipak, priznao da će Formuli 1 nedostajati Šumaher.

On je uživao u trkanju i pomogao je da Formula 1 bude bolja. Nedostajaće nam, jer iako nije pobedio u poslednje tri godine, on je veoma popularan”, naglasio je Eklston.

Prvi čovek Formule 1 je, takođe, istakao da zbog tesnih veza Šumahera sa Mercedesom nije bio u mogućnosti da mu ponudi neku funkciju u samom sportu.

Nismo mogli da mu ponudimo neku ulogu pošto ima previše blizak odnos sa Mercedesom. Mislim da bi to bilo lakše u ono vreme kada je bio u odličnim odnosima sa Ferarijem. On ne mora da radi, ne mora da brine i može da radi šta god hoće. Zar to ne zvuči sjajno?”, rekao je Eklston.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Red Bul vraća Austriju u F1?

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 13:32

Velika nagrada Austrije mogla bi da se nađe u kalendaru Formule 1 sledeće sezone, prvi put posle deset godina, zahvaljujući Red Bulu...Svetska automobilska federacija sredinom ove nedelje je objavila da će još jedna evropska trka biti uvrštena u sledeći šampionat, a iako su mnogi tipovali na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.