Stefanović: Radnici u Srbiji da imaju prava kao u Nemačkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Radnici u Srbiji da imaju prava kao u Nemačkoj

Radnici u Srbiji moraju imati ista prava kao zaposleni u Nemačkoj, poručio je lider Levice Srbije Borislav Stefanović i dodao da su takva prava garantovana svuda u slobodnom svetu.Ne tražimo "toplu vodu" već prava za našeg radnika kao u Nemačkoj. Ne treba od Srbije da pravimo zemlju sa najjeftinijom radnom snagom, sa najmanjim platama i penzijama u Evropi, rekao je Stefanović u Vrbasu.

Filozofija neoliberalnog kapitalizma - da rad bude jeftin, da se na narodu štedi, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a zemlja prodaje stranim investitorima, pogubna je za čoveka, a takav model su, kako je rekao, voleli svi, od Mlađana Dinkića, do Aleksandra Vučića.

"To je filozofija, daćemo radnicima mizernu platu, nećemo platiti prekovremeni rad, ukinućemo sindikat. Kad Levica traži ta prava, oni kažu – to je demagogija. Misle da vam nećemo reći da toga ima svuda u Evropi", kazao je Stefanović.

Naglašava da građani milione evra izdvajaju za investitore koji, ako uopšte dođu, ne žele normalno da plate radnika.

"U Vladičinom Hanu su dali 25.000 evra po radnom mestu i pet miliona evra avansno turskom investitoru, a on se nije ni pojavio"”, rekao je Stefanović, dodajući da je tako i u Ćupriji "otvoren bilbord" na kome piše Trak lajt.

"Vučić je tamo dobio 78 odsto podrške, bilbord i dalje stoji, a fabrike nema nigde", dodao je on.

Stefanović kaže da je Levica Srbije, prema istraživanjima, došla do cenzusa i da su se mnogi toga uplašili jer su shvatili njegovu ozbiljnu nameru da stranačko zapošljavanje bude krivično delo, da funkcioneri garantuju imovinom za ispunjavanje programa, da se oporezuju najbogatiji, kao i da se naplate dodatni porezi na luksuzne vile i automobile.

"Levica Srbije stvarno hoće to da uradi", istakao je Stefanović podsetivši i na deo programa koji se odnosi na oporezivanje verskih zajednica.

"Kažu mi, hoćeš pare sa ikona da skineš – a ja im poručujem, ne sa ikona, nego sa audija u kojima dolaze da vam svete vodicu", rekao je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Radnicima prava kao u Nemačkoj, porez verskim zajednicama

Izvor: Studio B, 27.Mar.2016

Radnici u Srbiji moraju imati ista prava kao zaposleni u Nemačkoj, poručio je predsednik Levice Srbije Borislav Stefanović na predizbornom skupu u Vrbasu. .."Ne tražimo "toplu vodu" već prava za našeg radnika kao u Nemačkoj. Ne treba od Srbije da pravimo zemlju sa najjeftinijom radnom snagom,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.