Šta bi niški penzioneri pitali Vučića?

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta bi niški penzioneri pitali Vučića?

Iako nezadovoljni smanjenim penzijama, penzionere u Nišu više brine šta će biti sa velikim brojem mladih u ovom gradu koji su bez posla i, kako kažu, prvo bi to pitali premijera Aleksandra Vučića koji sa Valdom Srbije u Niš stiže u četvrtak.

Penzioner Milan Ognjanović kaže da više ne brine kako će sebi kupiti lekove, već ga interesuje zašto su mu obe ćerke ostale bez posla. Jedna od njih pokušala je čak i da zakaže razgovor kod premijera, ali nije uspela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Moja ćerka je radila pune tri godine kao stomatolog u leskovačkom Domu zdravlja i onda je iznenada dobila otkaz zbog čega je tužila direktora. Među prvima je pisala Vladi Srbije kako bi zakazala razgovor kod premijera. Do danas je imala pozitivne odgovore, međutim, malopre joj je iz Beograda javljeno da zbog gužve neće dobiti priliku da ode na razgovor - kaže on.

Ono što je maltene javna tajna, da penzioneri izdržavaju i svoju decu, dokazala je i anketa Južnih vesti, u kojoj su mnogi stariji sugrađani hteli od Vučića da dobiju odgovore kako njihovi naslednici mogu da nađu posao.

Beda je velika, nerad, mladi su na ulicama, bez posla, završili su škole, a sele se u inostranstvo? Plače mi se kad pomislim koliko mladih ljudi ode iz zemlje - kaže Sofija Miljković.

Da li može da mi zaposli sina i snaju, jer ih ja izdržavam od svoje penzije i pitam se kad ja umrem ko će ih izdržavati? Da li ima neko da ih zaposli? Ja od penzije sve finansiram, poreze, komunalije, struju, zajedničke troškove… - kaže Danica Živadinović, bivša radnica Elektronske industrije u penziji.

Penzionere sa Kosova i Metohije najviše je interesovalo šta će biti sa “Trepčom”, kao i ostatkom srpske imovine tamo i to su pitanja koja bi postavili Vučiću.

Prvo što bih ga pitao je šta će uraditi sa kosovskom imovinom, zašto je poklanja Albancima? On je premijer, ja sam sa Kosova, interesuje me samo to - kaže Svetozar Perić iz Gnjilana, koji u Nišu živi od 1999.

Ne pada mi napamet da ga nešto pitam. Cela situacija je izuzetno teška, pitajte ove mlade ljude, oni sigurno imaju veće probleme nego ja kao penzioner, jer ja koliko-toliko zarađujem, mada uvek svega manjka, ali barem sam ostvaro neku penziju. Šta će biti sa mladima jer oni su puno nezadovoljniji od nas? - pita 72-godišnji penzioner.

Sve na TV-u čujem, nemam šta da pitam, sve mi je jasno. Amerika se za sve pita - kaže Gradimir Ćirić, penzioner iz Niša.

Među anketiranim građanima bilo je i onih koje zanima šta je sa njihovim penzijama, zašto su najniže u regionu i kada će biti povećanje.

Kada će da nam vrati te penzije koje nam je oduzeo, to bih ga pitao, Kad vam od 20.000 dinara oduzmu dve, to se itekako oseti. Ista pesma i kod mene. I šta će da uradi sa ovim mladim naraštajima, gde će ovi mladi da se zaposle? Strane firme dolaze, a niko nema posla - priča Stanislav Vasić.

Kada bi mogli da se obrate premijeru, pojedini penzioneri poželeli bi mu samo dobro zdravlje i sreću u radu.

Podsetimo, i studenti iz Niša su za premijera imali brojna pitanja, a najviše ih je zanimalo kako sprečiti odlazak mladih u inostranstvo.

Premijer Aleksandar Vučić je danas potvrdio da sa ministrima u Niš dolazi u četvrtak i da će posetiti sve okruge na jugu Srbije.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.