Šta Lozničanima donosi senior-kartica?

Izvor: RTS, 20.Feb.2018, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Lozničanima donosi senior-kartica?

Već nekoliko meseci u Beogradu se koriste senior-kartice, a u toku su prijave i zainteresovanih Nišlija. Odluka o uvođenju kartica na osnovu kojih će najstariji Lozničani moći da ostvare popuste, biće usvojena na narednoj sednici gradske skupštine.
U narednih nekoliko meseci, i penzioneri u Loznici moći će da kupuju sa popustom uz senior-karticu. Niže cene do 10 odsto značiće, kažu, svima, naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << onima sa najnižim penzijama, kojih je u Loznici i najviše.

"Koliko god da je veliki ili mali popust, uvek je to neki dodatak koji dobro dođe", kažu u Loznici i ističu da im najviše znači kada je u pitanju hrana.
Penzionerima će uz senior-karticu prvo biti omogućen besplatan autobuski prevoz, a zatim će po nižim cenama moći da kupuju i lekove, kućnu hemiju. Popuste za pružene usluge najavljuju i zanatlije.
"I penzioneri koji nemaju minimalnu penziju teško žive, jer penzije su, u principu, sve male i to mnogo znači. Na taj način penzioner bilo koliko da uštedi to je za penzionera mnogo, da li je to 50 dinara, da li je to na mesečnom nivou 300 dinara – to je vrlo značajno", kaže predsednik Udruženja penzionera u Loznici Dragan Mihailović. 
U Udrženju penzionera u Loznici dodaju i da će zbog velikog broja zainteresovanih pomoći svojim članovima u pripremi potrebne dokumentacije, a trošak izrade senior-kartice ići će na račun grada.
"Obavili smo veliki broj razgovora sa lozničkim privrednicima i preduzetnicima, izuzetno veliko interesovanje postoji za ovaj projekat. Sve što se tiče cene, izrade, štampe, promocije, pokriva grad Loznica, a na penzionerima, našim najstarijim sugrađanima, samo je da spreme jednu fotografiju", objasnio je gradski menadžer Dejan Stalović.
Loznički penzioneri slažu se u jednom – koliki god da je popust ušteda je velika.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.