Srbija i MMF postigli sporazum o korišćenju kredita

Izvor: Beta, 04.Nov.2009, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i MMF postigli sporazum o korišćenju kredita

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Vlada Srbije je u sredu objavila da je s Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) postigla sporazum o uslovima daljeg korišćenja kreditnog "stend baj" aranžmana.

"Postiglo smo Sporazum o reviziji aranžmana. Dogovorili smo se o produžavanju zamrzavanja plata u javnom sektoru i penzija u 2010, početku reforme penzijskog sistema i obezbedjenju kredibiliteta fiskalne politike", izjavila je srpska ministarka finansija Diana Dragutinović.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Vlade Srbije i MMF-a, ona je rekla da je dogovreno da ukupni deficit države Srbije u 2010. bude 130 milijardi dinara, odnosno četiri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), od čega će deficit republičkog budžeta biti 105 milijardi dinara.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.