Sportista pred vaskrsnućem: VW razmišlja da vrati Scirocco iz penzije

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 17:31

"Sportista" pred vaskrsnućem: VW razmišlja da vrati Scirocco iz penzije

Nemački proizvođač mogao bi da oživi jedan od popularnih modela koji su bili voljeni i na ovim prostorima.

Kako je preneo list Autocar, pozivajući se na "visokorangirane" VW insajdere, novi Scirocco bio bi zabavan, ali nadasve praktičan električni automobil.

Ova hečbek legenda je počela da se proizvodi još 1970-ih godina, a u novoj verziji mogla bi da bude bazirana na PPE platformi, koja je razvijana za elektrifikovane Porsche Boxster i Cayman modele, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za električni Audi TT.

Scirocco je postao miljenih mnogih zahvaljujući dizajnu za koji je zaslužan Đorđeto Đuđaro, kao i zahvaljujući GTI modelu iz 1978. godine. Posle tri generacije, od kojih je poslednja bila zasnovana na Golfovoj platformi, prestali su da ga prave.

Mada je mogućnost da se Scirocco vrati sada još u fazi spekulacije, pretpostavlja se da bi nalikovao prethodnoj verziji. Nije još objavljen ni zvaničan Scirocco koncept, ali čini se da je upravo ovakav tip informacija ono što treba da bi VW privukao nove kupce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Volkswagen

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.