Izvor: Blic, 22.Feb.2024, 12:19

Socijalna penzija u Srbiji: Na papirima najviše je žena koje nemaju dana staža, a evo kako bi moglo da se sprovede ovo rešenje

U mladosti radite - u starosti očekujete penziju. Najčešće to jeste tako. Ali ima i onih koji su radili čitavog veka - na polju, u kući, u domaćinstvu - ali taj rad nigde nije upisan, bar ne kao zvanični radni staž. Kada dođu do poznijih godina ili kada više ne mogu da rade - penzije nema. U toj poziciji je, kažu procene, oko 200.000 ljudi. Čak 85 odsto čine žene. Za njih se konačno nazire rešenje - socijalna penzija. Na nju će imati pravo stariji od 65 godina, koji nemaju imovinu, niti minimalnih 15 godina staža.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.