Smena na čelu Goldman Saksa

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena na čelu Goldman Saksa

Generalni direktor Goldman Saksa Lojd Blankfajn objavio je da odlazi u penziju posle 12 godina na čelu te investicione banke, a na tom mestu zameniće ga Dejvid Solomon, saopštila je banka.

Solomon je aktuelni predsednik banke i direktor za operativno poslovanje.

Ova objava je bila očekivana pošto je poslednjih meseci Solomon premešten da vrši poslove drugog čoveka u banci.

Blankfajn je vodio Goldman Saks kroz finansijsku krizu i veliku recesiju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i bio na njenom čelu za vreme velike promene rada investicionog bankarstva na Vol stritu. Dok je Blankfajn uspeo da održi banku za vreme krize, konkurentske banke kao što su Liman Braders, Ber Sters i Meril Linč su ili bankrotirale ili došle do ivice bankrota.

On će se penzionisati 30. septembra. Naslednik na njegovom mestu Solomon je dugogodišnjih direktor banke.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Goldman Sachs dobija novog direktora, profit uvećan 44 posto

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2018

Generalni direktor Goldman Sachs (Saksa) Loyd Blankfein objavio je u utorak da odlazi u penziju posle 12 godina na čelu poznate svjetske investicione banke, a na tom mjestu zameniće ga njegov dugogodišnji izvršni direktor David Solomon, saopštila je banka.    Istovremeno je objavljeno da je Grupa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.