Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 15:45

SRAMNA ODLUKA PRIŠTINE! Kamionu sa dinarima za plate i penzije ZABRANJEN ulazak na KIM!

Ovo je prvi transport novca od 1. februara i skandalozne zabrane dinara.

Vlasti u Prištini nisu danas dozvolile da dinari namenjeni isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na Кosovo i Metohiju.

Iz Narodne banke Srbije potvrđeno je da je vozilo sa srpskim dinarima koje je bilo upućeno na prelaz Jarinje prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << procedurama, danas vraćeno sa prelaza Jarinje i to bez ikakvog obrazloženja ili odbijenice.

Blindirano vozilo sa dinarima koje je upućeno iz filijale NBS u Кragujevcu na Jarinje stiglo je oko 11 časova gde je novac u dinarima trebalo da preuzme vozilo britanske firme "Henderson" koja poseduje licencu za transport novca sa kojom NBS uspešno godinama sarađuje.

Dinare je trebalo da preveze u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću.

Međutim, posle višesatnog čekanja odobrenja iz Prištine, dozvola nije stigla i ulaz dinarima je zabranjen.

Reč je o prvom trasnportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Кosova o zabrani prometa dinara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.