SKUPLJA OTPAD i živi sa 5 evra dnevno, a ima bogatstvo od 10 kuća: Bizarni nemački penzioner

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 20:42

SKUPLJA OTPAD i živi sa 5 evra dnevno, a ima bogatstvo od 10 kuća: Bizarni nemački penzioner

Otišao u penziju a onda je počeo da zarađuje.

Naporan rad se isplati ako uložite dovoljno vremena i truda. To sada dokazuje i nemački sakupljač povratne ambalaže koji je zahvaljujući ovoj praksi postao multimiloner. Kako je to postigao?

U svetu u kom se prividno bogatstvo često ocenjuje po spoljašnim obeležjima, iznenađuje priča penzionera Heinza B. Na prvi pogled izgleda kao siromašni beskućnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali zapravo je bogat čovek. Kao sakupljač povratne ambalaže, ovaj Nemac postao je multimilioner koji živi neverovatno skromnim životoom, navode nemački mediji.

S mesečnim primanjima od 3.600 evra penzije s prijašnjeg posla inženjera elektrotehnike i još dodatnih 156 evra bonusa, Heinz B. živi krajnje skromno. Njegov jedini životni luksuz je internetska veza i laptop, to je sve što mu treba. Mobilni telefon mu je nepotreban.

Ali, iza toga stoji impresivna finansijska priča. Penzioner je pre dve godine posedovao sedam kuća, dva stana, a na svojoj je štednoj knjižici prikupio neverovatnih 700.000 evra. Ali, tu pozamašnu svotu nije stavio na stranu, već ju je strateški uložio u nekretnine.

Danas poseduje svojih deset kuća, a uložio je dodatnih 100.000 evra kao oročeni depozit u drugoj banci. Njegovo bogatstvo rezultat je decenija i decenija skromnog života i mudrih ulaganja, pišu nemački mediji, a prenosi Fenix magazin.

Kao strastveni sakupljač krupnog otpada i ostalih odbačenih stvari, Heinz B. starim biciklom skuplja materijale i hranu koju drugi bacaju.

Živi s mesečnim budžetom za hranu manjim od pet evra dnevno, a dodatnu hranu dobija od komšija, koji zauzvrat dobijaju stvari koje je skupio iz krupnog otpada.

Njegova skromnost i štedljiv način života odražavaju se i na način na koji raspolaže novcem. Radije ulaže u nekretnine koje sam održava nego da plaća majstore. Njegov cilj je pažljivo upravljati svojom imovinom i možda jednog dana svoje kuće pokloniti stanarima.

Životni stil Heinza B. podsetnik je svima nama da finansijsko bogatstvo nije uvek definisano spoljašnjim glamurom, već se može postići pametnim odlukama i skromnim životnim stilom, zaključuju nemački mediji.

Srbija danas/Krstarica/Preneo T. M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.