SAD uhapsile protivnika Madura zbog trgovine drogom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2020, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uhapsile protivnika Madura zbog trgovine drogom

Venecuelanski general u penziji Klajver Alkalo, optužen s predsednikom Nikolasom Madurom za trgovinu drogom predao se u Kolumbiji američkoj agenciji za borbu protiv droge DEA i prebačen je u Njujork, rekli su AP-u izvori upoznati sa situacijom.

Alkala je godinama bio otvoreni kritičar Madura, ali je u četvrtak s njim i još nekoliko zvaničnika optužen za učešće u zaveri da se u SAD godišnje šalje 250 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << metričkih tona droge, čime je Venecuela pretvorena u poligon nasilnih kartela i kolumbijskih pobjunjenika, piše agencija.

Američko Ministarstvo pravde raspisalo je nagadu od 10 miliona dolara za hapšenje Alkara.

Alkala je, kako navodi AP, pristao da sarađuje s tužiocima.

On je u SAD prebačen iz Barankvile, grada na obali Kolumbije, gde je živeo od 2018, posle bekstva iz Venecuele zbog optužbi da je učestvovao u zaveri za rušenje Madura.

Pošto je optužen u četvrtak, Alkala je objavio da prihvata odgovornost za oružje i vojnu opremu koja je zaplenjena na autoputu u Kolumbiji, tvrdeći da je bila namenjena za Venecuelu, za akciju rušenja Madura.

Kako navodi AP, ne iznevši dokaze, on je na videu objavljenom na društvenim mrežama rekao da je o nabavljanju oružja sve bilo dogovoreno s liderom opozicije Huanom Gvaidom i njegovim "američkim savetnicima".

"Sve smo pripremili", rekao je Alkalo, tvrdeći da su informacije o nameravanoj akciji "procurele" iz dela opozicije koja želi koegzistenciju s Madurom.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.