Izvor: Studio B, 29.Jun.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka se žali da je njen suprug od 25. decembra 2014. čekao rešenje za penziju, a kada ga je 2. juna dobio, još uvek ne prima novac. Ona pita zbog čega?

Odgovor Fonda PIO (pošto je sugrađanka ostavila JMBG svog muža):

Podaci ovog korisnika (Milenka) evidentirani su u bazi podataka Isplatne službe. S obzirom da je rešenje o pravu na penziju ekspedovano 3. juna, istog dana kada je realizovana isplata penzija iz kategorije samostalnih delatnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << penzija ovom korisniku nije mogla biti isplaćena, jer je baza sa podacima za isplatu u tom momentu već bila zatvorena (baza se zatvara deset dana pre isplate i nakon zatvaranja nema tehničkih mogućnosti da se u njoj menjaju podaci za isplatu).

Penzija će biti isplaćena u prvom narednom terminu za kategoriju samostalnih delatnosti, - glasi odgovor Fonda PIO.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.