Raspisuje se konkurs za direkora pirotskog Narodnog pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jan.2024, 13:45

Raspisuje se konkurs za direkora pirotskog Narodnog pozorišta

Nakon što je Grad kao osnivač dao saglasnost Upravnom odboru pirotskog Narodnog pozorišta, uskoro će se raspisati i sprovesti javni konkurs za imenovanje direktora te kulturne ustanove. Sadašnji direktor je u v. d. stanju od 10. marta 2023. godine.

Upravni odbor Narodnog pozorišta je 26. januara zatražio saglasnost, a istog dana na sednici Privremenog organa je i dobio, pa konkurs može i zvanično da se raspiše.

Na čelu te ustanove trenutno je Lazar Penčić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji je 2023. godine zamenio dugogodišnjeg direktora Gradimira Filipovića, zbog odlaska u penziju.

Marta te godine je imenovan za v. d. direktora, a pre toga je od 2016. do 2020. godine bio član Upravnog odbora te ustanove i po zanimanju je diplomirani komunikolog.

U prošlom sazivu lokalnog parlamenta bio je odbornik Srpske napredne stranke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.