[REPORTAŽA] AIRVG 2024: Petokrake, premijera i oproštaj pred penziju

Izvor: TangoSix.rs, 13.Maj.2024, 08:32

[REPORTAŽA] AIRVG 2024: Petokrake, premijera i oproštaj pred penziju

Tango Six je prošle subote bio na trećem po redu AIRVG aero-mitingu, za razliku od 2018. godine ovoga puta organizovanom na aerodromu Pleso. Prilika da se prvi put široj publici prikažu novouvedeni višenamenski borbeni avioni Rafal i da se upriliči verovatno jedno od poslednjih evropskih pojavljivanja MiG-a 21 na nekom aero-mitingu.
Zagreb je u subotu uspeo da postane jedini prvi grad bivše Jugoslavije u kojem je široj javnosti prvi put prikazan MiG-29, u kojem je, takođe široj javnosti, poslednji put javno prikazan MiG-21 i aero-miting u kojem je, barem posredno, prvi put učestvovala i Er Srbija.
Kada su MiG-ovi 29 stigli u RV i PVO JNA (kao prvi avioni tog tipa tada nabavljeni od strane neke evropske...

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.