RATUJE ZA VODU Majka obolelog mladića mesec dana dežura da joj komunalci ne isključe vodu

Izvor: Blic, 22.Dec.2016, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RATUJE ZA VODU Majka obolelog mladića mesec dana dežura da joj komunalci ne isključe vodu

Ilinka Knežević, profesor hemije u penziji, više od mesec dana gotovo svakodnevno dežura pored šahta u dvorištu kako bi onemogućila radnike JKP "Blace" da joj isključe vodu.

Muke ove nesrećne žene koja živi sa teško obolelim sinom, koji boluje od šizofrene paranoje, počele su kada je dobila račun za vodu u iznosu od 214.000 dinara koji, kako kaže, nije imala novac da plati.

Ilinka naglašava da je tražila odlaganje duga, plaćanje na rate, obraćala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nadležnima u komunalnom preduzeću, pisala predsedniku opštine, međutim, do danas joj niko nije pomogao da reši problem.

Nadležni u Javnom preduzeću koje se brine za vodosnabdevanje u Blacu su istrajni u nameri da joj uskrate korišćenje vode.

- Umesto da čuvam sina, koji je sa dijagnozom i već se nekoliko puta lečio, ja sam na ulici svakog dana. Neću se pomeriti dok god ne odustanu od namere da mi isključe vodu. Tražim da platim dug za zadnjih godinu dana, jer je to po zakonu. Sve ostalo oni na silu hoće da otmu - tvrdi Ilinka.

Pojašnjava da se sporni vodomer zajedno sa porodičnom kućom vodi na njenog pokojnog svekra Dragoja, koji je umro pre 15 godina. Da tragedija bude veća, nakon toga je i njen suprug umro pa imovinski postupak nikada nije sproveden.

Ilinka navodi i da nikada nije dobijala račune za vodu, osim onog poslednjeg na kome je iznos od 214.000 dinara.

Bespomoćna žena kaže da nije jedina koja trpi "torturu" JKP „Blace“ i da je sve veći broj građana koji imaju pritužbe na rad ovog preduzeća i da je već pokrenuta peticija građana za smenu direktorke.

Pojedini su u želji da onemoguće radnike JKP "Blace" da isključe vodu Ilinki parkirali svoje automobile na mestima gde je šaht za vodu, ali je ubrzo došla saobraćajna policija koja im je napisala prijave za nepropisno parkiranje iako tu nikada ranije nisu kažnjavali.

Jedini način koji je Ilinki preostao je da zapali vatru pored svog šahta kako bi se bar malo ugrejala i da čeka da radnici odu.

- Pre nekoliko dana sam zapalila neko trnje u svom dvorištu da se ugrejem, a oni su pozvali vatrogasce i policiju da mi pišu prijavu. Ovo je teror koji ja nisam doživela otkad znam za sebe. Pitam se samo dokle ću moći ovako, ali dok me noge drže, ja neću odustati od namere da im ne dam da mi isključe vodu - kaže Ilinka.

Prema podacima JKP u Blacu u prethodnom periodu je poslato oko 400 upozorenja zbog neizmirenih računa za vodu i svima koji nisu platili biće uskraćeno snabdevanje vodom sa gradskog vodovoda. Nadležni ističu i da je dug građana prema JKP „Blace“ 8,5 miliona dinara čime je ugrožen njihov rad, te su primorani da zakonskim putem naplate potraživanja.

Direktorka: Ilinka je najveći dužnik u Blacu

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća u Blacu Snežana Savić ističe da ni oni ne odustaju od namere da se Ilinki isključi voda.

- Dobila je legitimno sve ponude i imala je mogućnosti da kroz reprogram plati vodu. Račun na tom vodomeru nije plaćen više od pet godina iako je redovno korišćena voda. Mi po zakonu imamo pravo da je isključimo sa mreže, a ona ako nije zadovoljna neka tuži preduzeće - rekla je Savićeva i napomenula da je Ilinka jedan od najvećih dužnika za vodu u Blacu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.