Protest vojnih penzionera zbog penzija

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2018, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest vojnih penzionera zbog penzija

Udruženje sindikata vojnih penzionera održalo je večeras u Beogradu protestni skup na kome su tražili vraćanje stečenih prava.

Na Trgu Nikole Pašića, gde je protest počeo, bilo je oko 300 ljudi, ne samo vojnih penzionera nego i predstavnika drugih organizacija. Vojni penzioneri traže ukidanje zakona kojim su im smanjene penzije, kao i vraćanje svega onoga što im je ranije "neustavno i nezakonito uzeto".

Predsednik Udruženja sindikata vojnih penzionera, Jovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Tamburić, upozorio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić procente uvećanja penzija koji su već dobijeni po zakonu, jer su ranije bili zakinuti, predstavlja kao nova povećanja. Kako je istakao, očigledno je da je smanjenje penzija bilo u funkciji sprečavanja reforme javnog sektora i partijskog zapošljavanja, jer je vlast smatrala da će se penzioneri najmanje buniti.

Predstavnik Vojnog sindikata Srbije Dejan Pavlović je ukazao na činjenicu da vlast godinama tvrdi da je neko prethodno pokrao pare penzionerima, a da i dalje niko zbog toga nije odgovarao i zapitao zašto niko nije optužen ili osuđen zbog toga.

"Tražimo da se penzionerima vrate otete i umanjene penzije", naglasio je Pavlović.

Učesnici protesta su u šetnji prvo došli do kabineta predsednika Vučića, potom su otišli do zgrade NBS, u kojoj je sedište i misije Međunarodnog monetarnog fonda, gde je pročitano pismo toj finansijskoj instituciji. Po dolasku pred zgradu Vlade, takođe su održani govori u kojima je traženo da se ukine sporni zakon o smanjenju penzija, a sa razglasa je često puštano obećanje Vučića da će "penzioneri biti poslednji kojima će biti dirana prava".

Autor: FoNet
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.