Promocije zbornika o Đerđu Doži u Kikindi i Ruskom Selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocije zbornika o Đerđu Doži u Kikindi i Ruskom Selu

Dve promocije tematskog zbornika "Dózsa György – Đerđ Doža 1514–2014." u izdanju Banatskog kulturnog centra održaće se u petak 13. aprila 2018. godine u Kikindi i Ruskom Selu.

Promocija u Kikindi održaće se u prostorijama OŠ "Feješ Klara" sa početkom u 17 časova, a u Ruskom Selu u prostorijama Mađarskog obrazovnog kulturnog i omladinskog centra "Torontal" sa početkom u 19.30 časova.

O knjizi će govoriti Janoš Gilice, istoričar, arhivista Istorijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << arhiva iz Makoa u penziji, Pal Halmađi, istoričar, dugogodišnji direktor muzeja u Makou u penziji, Peter Rokai, istoričar, profesor Univerziteta u Novom Sadu u penziji, Radovan Vlahović, izdavač, direktor Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa i Zoltan Čemere, istoričar.

Dvojezični zbornik "Dózsa György – Đerđ Doža 1514–2014." objavljen je krajem 2017. godine, a sadrži deset studija, koje su prvi put predstavljene javnosti na dvodnevnoj međunarodnoj naučnoj konferenciji održanoj u jesen 2014. u Kikindi i Makou (Mađarska), a povodom 500. godišnjice od izbijanja ustanka Đerđa Dože.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dózsa György - Đerđ Doža 1514-2014, KI/RS

Izvor: SEEcult.org, 11.Apr.2018

Vrsta dogadjaja:  Ostalo Datum:  Friday, April 13, 2018 - 17:00 Link:  http://banatskikulturnicentar.blogspot.rs 17.00 OŠ Feješ Klara, Kikinda 19.30 Mađarski obrazovni kulturni i omladinski centar Torontal,...

Nastavak na SEEcult.org...

Panel: “Mladi u privredi – kroz praksu do uspešne karijere“

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Apr.2018, 12:46

BEOGRAD - Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu u petak 13. aprila u 17 časova biće održan panel “Mladi u privredi-kroz praksu do uspešne karijere“.. .  . Na panelu će govoriti: prof. dr Vladimir Džamić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete Srbije, prof. dr Gabrijela Grujić, pomoćnica...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.