Pretplata za RTS i RTV neće preći 150 dinara

Izvor: RTS, 11.Nov.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretplata za RTS i RTV neće preći 150 dinara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da pretplata za RTS i RTV neće preći 150 dinara.
Aleksandar Vučić je, obrazlažući odluku Vlade o povećanju plata i penzija, a imajući u vidu da će povećanje doneti građanima bar neki boljitak, rekao da su odlukom o pretplati želeli da doprinesu tom boljitku.

Takva odluka je, kaže, doneta da bi naplata bila veća, ali i kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << penzioneri ne bi celo povećanje penzije potrošili na pretplatu.
Da bi se to omogućilo, država će iz budžeta isplatiti četiri milijarde dinara za rad te dve televizijske kuće, rekao je Vučić i dodao da je MMF saglasan sa tim predlogom.
"Mislim da je to dobra televizija i da država mora da uloži u nacionalni servis, on ne sme da nestane", istakao je Vučić.
Premijer je objasnio da će se deo novca obezbediti povećanjem akciza na gorivo sa 137 na 139 dinara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pretplata za RTS i RTV do 150 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država za Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine izdvojiti četiri milijarde diinara, a da će pretplata biti obavezna od 1. januara i da će iznositi do 150 dinara...On je dodao da će RTS i RTV biti finansirane sa 4 milijarde...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.