Izvor: N1 televizija, 27.Apr.2021, 13:47

Preminuo poslednji pilot Jugoslovenskog kraljevskog vazduhoplovstva

General-pukovnik avijacije u penziji, inženjer i doktor tehničkih nauka, poslednji živi pilot Jugoslovenskog kraljevskog vazduhoplovstva i učesnik Aprilskog rata 1941. godine Zlatko Rendulić umro je u Beogradu u 101. godini, objavilo je danas Udruženje penzionisanih vojnih letača i padobranaca Srbije.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Zlatko Rendulić, poslednji živi pilot Jugoslovenskog kraljevskog vazduhoplovstva

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2021

Rođen je 29. septembra 1920. godine, u Jastrebarskom, u Hrvatskoj. Već sa 14 godina Zlatko završava jedriličarski kurs u Vršcu da bi se 1940. godine upisao i završio pilotsku školu Jugoslovenskog kraljevskog vojnog vazduhoplovstva. Učestvovao je u Aprilskom ratu, a posle kapitulacije živi i...

Nastavak na Vostok.rs...

Preminuo posljednji pilot Jugoslovenskog kraljevskog vazduhoplovstva

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2021

Posljednji živi pilot Jugoslovenskog kraljevskog vazduhoplovstva i učesnik Aprilskog rata Zlatko Rendulić, general-pukovnik avijacije u penziji, pilot, inženjer i doktor tehničkih nauka, preminuo je u 101. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.