Preminuo Mirko Atanacković, bivši konzul Jugoslavije u Temišvaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 00:09

Preminuo Mirko Atanacković, bivši konzul Jugoslavije u Temišvaru

Mirko Atanacković, diplomata u penziji i bivši generalni konzul Jugoslavije u Temišvaru od 1988. do 1992. godine preminuo je u Beogradu u 74. godini.

Atanacković, koji je nekada bio i funkcioner SPO, umro je 6. aprila, saopštio je poslanik te stranke Aleksandar Čotrić.

Čotrić navodi da je Atanacković prvi poslao depešu Ministarstvu spoljnih poslova Jugoslavije o početku rumunske revolucije u decembru 1989. Takođe, obavestio je i sve najveće svetske novinske agencije da je počeo bunt protiv bračnog para Čaušesku.

Grad Temišvar dodelio mu je zvanje počasnog građanina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo Mirko Atanacković

Izvor: Danas, 09.Apr.2020

U Beogradu je, u 74. godini života, preminuo Mirko Atanacković, nekadašnji Generalni konzul SFRJ u Temišvaru, koji je titulu počasnog građanina tog grada zaslužio posebnim zalaganjem tokom tokom rumunske revolucije decembra 1989.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.