Preminula novinarka Vera Crnobori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula novinarka Vera Crnobori

BEOGRAD - Novinarka u penziji Vera Crnobori preminula je u Beogradu u 84. godini.

Bila je jedna od prvih žena posleratnog jugoslovenskog novinarstva, dopisnica "Borbe" iz Rijeke, Istre i Kvarnera u vreme tršćanske krize, a potom dugogodišnja novinarka "Narodne armije", "Fronta" i Radio Jugoslavije.

Poreklom Istranka, iz Premanture, rođena je u Sisku 1925. godine, a kao gimnazijalka i članica SKOJ-a antifašističkom pokretu pridružila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se sa nepunih 17 godina.

Tokom NOB-a stekla je čin poručnika. Pisala je poeziju i objavila nekoliko knjiga sa ratnom tematikom. Dobitnica je više ratnih i mirnodopskih priznanja - ordena za hrabrost, zasluga za narod i ordena za bratstvo i jedinstvo.

Po vlastitoj želji Vera Crnobori biće sahranjena u Motovunu, u rodnoj Istri, u ponedeljak, 27. aprila. Ispraćaj iz Beograda je u subotu, 25. aprila u 10 časova ispred kapele na Novom groblju, saopštila je porodica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.