Premijer Italije bi u penziju

Izvor: B92, 25.Feb.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Italije bi u penziju

Milano -- Italijanski premijer Mario Monti najavio je da planira da se 2013. godine vrati na mesto predsednika univerziteta Bokoni u Milanu.

On je tak oodbacio spekulacije da će ostati u politici i posle 2013. godine, kada ističe mandat njegovoj tehnokratskoj vladi.

"Privremeni mandat vlade će se uskoro završiti i ja ću sigurno moći da dovršim svoj četvorogodišnji mandat na mestu predsednika ovog univerziteta", rekao je Monti na svečanosti na univerzitetu Bokoni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kao ugledni ekonomista, Monti je došao na čelo italijanske vlade u novembru prošle godine nakon što je Silvio Berluskoni zbog ekonomske krize u Italiji podneo ostavku.

Kriza je oslabila italijanske političke stranke i podstakla medijske spekulacije da će Monti možda ostati u politici i posle opštih izbora 2013. godine. On je, međutim, više puta to demantovao.

Monti je već više od deset godina predsednik univerziteta Bokoni, jednog od najprestižnijih italijanskih privatnih univerziteta. Sa tog mesta se povukao kada je postao italijanski premijer, ali mu mandat na čelu univerziteta traje sve do 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.