Izvor: Blic, 26.Dec.2017, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana starosna granica za odlazak u penziju u Srpskoj

Od 1. januara naredne godine u Republici Srpskoj biće povećana granica godina života za ostvarivanje prava na penziju i to za 8, odnosno 4 meseca.

Prema odredbama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, žena sa najmanje 15 godina staža osiguranja ima pravo na starosnu penziju kada navrši u 2018. godini 64 godine i četiri meseca života.

Osiguranik s 40 godina penzijskog staža ima pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na starosnu penziju kad navrši u 2018. godini 57 godina i 8 meseci života.

Takođe, žena sa 35 godina staža osiguranja ima pravo na starosnu penziju kad navrši u 2018. godini 55 godina i 8 meseci života, saopšteno je iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje RS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.