“Pošta” obećava redovnu isplatu penzija i pored štrajka dela zaposlenih

Izvor: JužneVesti.com, 10.Dec.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Pošta” obećava redovnu isplatu penzija i pored štrajka dela zaposlenih

Zbog štrajka zaposlenih u Pošti Srbije već kasne pošiljke, ali u ovom preduzeću tvrde da će u narednim danima uspeti da normalizuju isporuku, ali i omogućiti redovnu isplatu penzija. U upravi preduzeća štrajk radnika zbog niskih plata smatraju nezakonitim i obećavaju da će, uprkos tome, u narednom periodu isporučiti i zaostale pošiljke.

Dostava penzija na kućnu adresu za 190.000 penzionera će se, navode u Pošti, obavljati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << po planu počev od sutra, sukcesivno u narednih pet dana.

Obećavaju i da će pošiljke stići na adrese primalaca.

Napominjemo da su od 3. decembra do danas penzije blagovremeno isporučene na adrese 15.700 penzionera iz samostalnih delatnosti i blizu 61.000 poljoprivrednih penzionera. Takođe, zbog tehnoloških problema u fazi prerade zbog nezakonite obustave rada dela zaposlenih, sprovedene su mere da pošiljke koje kasne budu u najskorije vreme isporučene do krajnjih destinacija - kažu u Pošti.

Podsetimo, zaposleni u Poštama Srbije su ozbiljni u nameri da reše nagomilane probleme koji ih muče, kako sami kažu, već godinama. U Beogradu se okupljaju i nedeljom uveče u pokušaju da iskažu svoje nezadovoljstvo, a pregovori sa Vladom Srbije su intenzivni.

Podrška im, kako kažu radnici koji su se obratili redaciji Južnih vesti, stiže i iz Niša.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.