Posle 70 godina buba odlazi u penziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2019, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 70 godina "buba" odlazi u penziju

Krajem ove godine sa proizvodnih traka sići će, posle sedam decenija, poslednji model čuvene Folksvagenove "bube" (Beetle), najavio je direktor nemačke autokompanije Herbert Diz na Sajmu automobila u Ženevi.

Iako je bilo spekulacija da bi elektrifikacija mogla da spasi ovaj legendarni model, ipak EV model inspirisan kultnim automobilom neće biti naslednik, a Beetle Final Edition SE, čija je početna cena oko 21.100 evra, biće poslednja "buba" proizvedena s motorom na unutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sagorevanje.

"Potrebno je uraditi nešto emotivno, ali ne možemo da pokrijemo celu gamu istorijskih modela Folksvagena sa električnim automobilima. Ne bi trebalo to da uradimo", rekao je Diz, čime će posle više miliona prodatih primeraka "buba" otići u zasluženu penziju, prenosi B92.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Buba" odlazi u penziju posle sedam decenija

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2019

Krajem ove godine sa proizvodnih traka sići će, posle sedam decenija, poslednji model čuvene Folksvagenove "bube" (Beetle), najavio je direktor nemačke autokompanije Herbert Diz na Sajmu automobila u Ženevi...Iako je bilo spekulacija da bi elektrifikacija mogla da spasi ovaj legendarni model, ipak...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.