Pomoć PIO fonda za novosadske penzionere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2018, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć PIO fonda za novosadske penzionere

Na predlog mesnih zajednica u Novom Sadu, 100 penzionera sa najmanjim primanjima, dobilo je pomoć filijale PIO fonda u Novom Sadu u vidu hrane, ogreva, lekova i sredstava za higijenu.

Materijalno najugroženijim penzionerima u Novom Sadu kratoročna pomoć u vidu humanitarnih paketa znači mnogo, jer im penzije jedva pokrivaju osnovne troškove.

Budžet za pomoć penzionerima je 492.000 din, a najveći broj njih odabrao je da humanitarnu pomoć dobije u vidu paketa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa hranom.

"Mi ćemo gledati da taj iznos bude naredne godine bude veći jer je činjenica da to možda nisu neki veliki iznosi podeljeni u pojedinačnim delovima ali je u svakom slučaju još jedan dokaz da Fond i drštvene zajednice da penzionerima olakšamo ovu današnju životnu situaciju", rekao je Iija Šakić, direktor filijale PIO fonda Novi Sad.

Ova pomoć za penizionere je veoma važna, i kako kažu, planiraju da iskoriste i ostale pogonosti PIO fonda, poput odlaska u banju, jer im penzije ne omogućavaju ništa van osnovih životnih troškova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.