Pogledajte zašto je ovaj prosjak oduševio čitav svet

Izvor: NaDlanu.com, 28.Feb.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte zašto je ovaj prosjak oduševio čitav svet

Ako ste nekad bili u glavnom gradu Bugarske možda ste videli ovog starog čoveka kako prosi, a verovatno niste znali da on ništa od tog novca ne zadržava za sebe.

Dobri Dobrev će ove godine napuniti 100 godina i živi sam u selu Bajlovo.Dobrev svakog dana pređe po 10 kilometara pešice od sela do Sofije gde prosi na ulici po celi dan, odeven u svoju ručno napravljenu odeću i obuću.Dobar deo sluha je izgubio u Drugom svetskom ratu.On živi od državne penzije koja iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << 80 evra.Međutim, sav novac koji je on dobio prosjačenjem tokom godina - oko 40.000 evra donirao je sirotištima i za restauraciju bugarskih manastira.U narodu je poznat kao Deda Dobri i Svetac iz Bajlova, o njemu su u poslednjih par nedelja pisali svi svetski mediji i to opravdano - vratio nam je veru u ljude.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Ovako izgleda pravo lice dobrote (FOTO)

Izvor: B92, 28.Feb.2014

Turistima koji se s njim slučajno susretnu, Dobri Dobrev (99) možda izgleda kao običan prosjak koji zavisi od dobrote prolaznika...Međutim, stanovnici Sofije u Bugarskoj ga poznaju mnogo bolje...Štaviše, ovde je on poznat i kao “svetac”...Ovaj čovek gotovo je u potpunosti izgubio sluh tokom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.