Plan PIO dopunjen zbog pomoći od 5000 stigao u Skupštinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan PIO dopunjen zbog pomoći od 5000 stigao u Skupštinu

Predlog izmena i dopuna finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje koji je stigao u Skupštinu Srbije treba da omogući isplatu dodatne novčane pomoći svim korisnicima penzija.

U obrazloženju predloga piše da se izmene donose upravo zbog isplate novčane pomoći od 5.000 dinara svim korisnicima penzija, privremenih naknada invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, i invalidnoj deci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korisnicima privremene naknade kod Fonda, a za tu je namenu obezbeđeno 8,7 milijardi dinara.

Isplata novčane pomoći moguća zahvaljujući prihodima od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u višem iznosu od planiranih i to u periodu od januara do avgusta 2019. godine, kao i nižim rashodima, pre svega, po osnovu prinudnih naplata po sudskim sporovima.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.