Izvor: Pančevac-online.com, 30.Okt.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija protiv smanjenja plata i penzija

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović” najavio je da će u svim delovima Srbije organizovati potpisivanje peticije kao podrške ustavnoj žalbi protiv dva neustavna zakona Vlade premijera Aleksandra Vučića kojima se smanjuju plate i penzije. Pomenuto smanjenje Pokret smatra „nemoralnim i protivustavnim” i tvrdi da je „ono i ekonomski štetno”, te da će nas „gurnuti još dublјe u krizu”.

Za najnoviji rebalans državnog budžeta Pokret smatra da je „katastrofalan” >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << i da se deficit ne može smanjiti povećanjem poreza i smanjenjem rashoda, jer to dovodi do smanjenja privredne aktivnosti, a ovo do pada poreskih prihoda i još većeg problema s deficitom.

Tvrdeći da „smanjenje penzija nije reforma”, Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović” Vladi Srbije nudi sledeće mere: „Ukinite sulude Dinkićeve subvencije; otpustite partijski zaposlen višak kadra s kuplјenim diplomama iz javnog sektora; uvedite univerzalnu socijalnu zaštitu za sve porodice koje nemaju primanja; overite svima zdravstvene knjižice i smanjite namete na rad”.

Z. Sp.

(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca”.)

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.