Pet godina, 11 utakmica, 13 trofeja i 235.000 evra po meču! Vreme je za penziju

Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina, 11 utakmica, 13 trofeja i 235.000 evra po meču! Vreme je za penziju

Tom Štarke okačio kopačke o klin

Nije to lak zadatak, iako na prvu izgleda tako. Ali biti treći golman u gigantu kakav je Bajern? Biti treća rezerva nezamenljivom Manuelu Nojeru? Nije to uopšte lako. Zahteva strpljenje, um spreman da celu sezonu, pa i više presedi na klupi, a da onda kada dobije tu šansu odigra na najvišem nivou. Tom Štarke je procenio da mu je bilo dosta i objavio da će na kraju ove sezone završiti igračku karijeru.

Kako navode >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nemački mediji, ostaće u bavarskom klubu kao trener golmana što je funkcija koju je i do sada povremeno obavljao, mada nezvanično. Na mestu trećeg golmana Bajerna zameniće ga 17-godišnji Kristijan Frihtl, proizvod omladinske škole. Sven Ulrih, drugi izbor Bavaraca, zamoljen je da ostane i sledeće sezone, iako je prethodno bio najavljen rastanak. Ipak, kako je Bajern finiš tekuće sezone dočekao sa dva povređena golmana, shvatili su u Minhenu da im je Ulrih i te kako potreban za dalje.

Ali on nije tema ovog teksta, već Štarke, nabolji primer koliko je čudnovat život trećeg golmana u najvećim timovima planete.

Štarke je, naime, u Bajernu zarađivao nešto više od 235.000 evra po utakmici! Ne zato što je bio plaćen po meču, već zato što taj iznos dobijamo kada njegovu nedeljnu platu od za uslove na Alijanc Areni skromnih 520.000 nedeljno podelimo sa 11 utakmica na koliko je branio za ovih pet sezona u Bajernu.

Redom, u prvoj četiri, u drugoj još tri, pa u naredne dve ama baš nijednu, te u ovoj tekućoj još dva puta je Štarke bio na gol liniji. U Minhen je došao bez odlikovanja, za pet godina ih je za vrat okačio čak 13.

Više trofeja nego utakmica. Nek su ti laki penzionerski dani Tom. Zaslužio si. Valjda...

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.