Penzionerima sa minimalnim primanjima niži računi za struju, odluka Vlade Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2023, 18:09

Penzionerima sa minimalnim primanjima niži računi za struju, odluka Vlade Srbije

Penzioneri koji dobijaju račune za struju na svoje ime, a čija penzija nije veća od 21.766,26 dinara, imaće pravo da tokom grejne sezone plaćaju te račune za po 1.000 dinara manje, odluka je Vlade Srbije.

Uredba o energetski ugroženom kupcu usvojena je na današnjoj sednici Vlade.

Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju električnom energijom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dinara, imaće pravo na dodatno umanjenje računa u iznosu od 1.000 dinara tokom grejne sezone - navode iz Vlade.

Na predlog Ministarstva rudarstva i energetike, Vlada Srbije je 8. decembra prošle godine usvojila novu Uredbu o energetski ugroženom kupcu sa idejom da se poveća broj domaćinstava koje bi dobile status ugroženih kupaca.

Izmenama Uredbe, pravo na umanjenje računa za struju, gas ili grejanje imaće i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć.

Omogućeno je i da se pravo na umanjenje računa stiče po službenoj dužnosti, što će biti omogućeno kroz razmenu podataka između nadležnih institucija i snabdevača. Na taj način biće značajno uvećan broj domaćinstava obuhvaćenih olakšicama - piše na sajtu Vlade.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović pozvala je najstarije građane da se prijave od sledeće nedelje na šalterima u svojim opštinama i dodala da će se onima koji nisu u mogućnosti da se prijave lično računi umanjivati po službenoj dužnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.