Penzionerima jednokratna pomoć od 3.000 dinara u decembru

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzionerima jednokratna pomoć od 3.000 dinara u decembru

Jednokratnu pomoć od 3.000 dinara 1,7 miliona penzionera dobiće početkom decembra, za šta će biti izdvojeno 5,24 milijarde dinara, a pomoć će im biti isplaćena na isti način kao što primaju i penziju, izjavio je ministar finanasija Siniša Mali.

On je u pisanoj izjavi, koju je prenelo Ministarstvo finanasija, naveo da je Srbija za isplatu jednokratne pomoći dobila i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda što potvrdjuje, kako je rekao, odlično stanje finansija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Mali je dodao da će višak novca i dalje biti korišćen da se pomogne najstarijim sugrađanima, tako da će se sa tom praksom nastaviti i sledeće godine, ako budu postignuti dobri ekonomski rezultati.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, čiju izjavu je takođe prenelo Ministarstvo finanasija, rekao je da Vlada nastoji da svi građani žive bolje i da će dodatni novac penzionerima biti isplaćen iz realnih prihoda.

Prihodi PIO fonda, zahvaljujući dobroj naplati poreza i doprinosa, manjoj nezaposlenosti, otvaranjem novih radnih mesta, ali i efiksnom borbom Inspektorata za rad protiv rada na crno, ostvarili su dodatni suficit. To je omogućilo da sada na kraju godine iz tih realnih prihoda izdvojimo dodatnih 5,24 milijardi dinara", rekao je Đorđević.

On je rekao da će uskoro biti saopšten tačan datum isplate.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.