Penzioneri dobili svoj kutak i u Sijarinskoj Banji

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri dobili svoj kutak i u Sijarinskoj Banji

Penzioneri u Sijarinskoj Banji konačno su dobili svoj kutak, odnosno, Klub penzionera u prostorijama ovdašnjeg Doma kulture, koga je otvorio predsednika Osnovnog suda u Lebanu sudija Svetimir Cvetković, u prisustvu predsednika opštine Medveđa Nebojše Arsića.

Opremanje kluba pomogla je i lokalna samouprava sredstvima koje je udruženje penzionera dobilo po osnovu konkursa raspisanog za finansiranje udruženja građana opštine Medveđa u 2017. godini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Ulazak u treće doba i odlazak u penziju obično znači i društveni život manjeg intenziteta a to nije dobro. Komunikacija sa ljudima održava nas visprenim, pa i fizički aktivnijim, a to su osnovni preduslovi za smanjenje rizika od raznih bolesti i čestih problema trećeg doba: demencije, samoće, depresije, I tako dalje”, rekao je tom prilikom dr Nebojša Arsić.

Predsednik udruženja penzionera Medveđe Miladin Šarac i predsednik opštine uručili su skroman poklon klubu za početak rada – plazmu televizor “da penzioneri mogu pored ostalih aktivnosti u klubu i na ovaj način da utroše svoje slobodno vreme”.

Šarac je istovremeno uputio poziv svim penzionerima, posetiocima i gostima Sijarinske Banje, da deo svog vremena odvoje i provedu u novootvorenom klubu, čija su vrata širom otvorena.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.